Hemförsäkring

Det finns flera bra försäkringsbolag som alla erbjuder väldigt prisvärda och innehållsrika hemförsäkringar. Men för att slippa leta runt och jämföra alla så har vi sammanställt en lista på de hemförsäkringar som fick bäst poäng hos Forsakrahem.se 2021.
Bästa hemförsäkringen


Innehåll


 1. Hedvig
 2. ICA
 3. Moderna1. Hedvig

Hedvig hemförsäkring erbjuder enkla villkor och höga ersättningar. Du slipper tänka på tilläggsförsäkringar så som drulleförsäkringar då detta redan ingår i deras hemförsäkring. Man får ett högt ersättningsskydd på upp till en miljon och de har de snabbaste utbetalningarna på marknaden. Är man inte nöjd så har de inte heller några bindningstider.


Hedvig hemförsäkring
5 star


2. ICA

En annan hemförsäkring som ligger i toppen och som är minst lika bra är ICA hemförsäkring. Ica har 60 dagars reseskydd och upp till hela 50 000 kronor i ersättning för stulen cykel. Självriskerna är låga och försäkringspremien är billig. Med ICA så får man en billig men väldigt bra hemförsäkring. Man får även bonus om man har ett ICA kort.


ICA hemförsäkring
5 star


3. Moderna

Moderna erbjuder som namnet säger, moderna hemförsäkringar. De har bland annat 50 000 kronor i ersättning för cykel och hela 6000 kronor för kontanter, vilket är ovanligt. Man har även ett egendomsskydd på upp till en miljon kronor. Självriskerna är bra och villkoren enkla och schyssta. Det ingår det mesta man kan önska sig och väljer man dessutom Moderna Large hemförsäkring så har ni allt ni någonsin kan behöva.


Moderna hemförsäkring jämför
5 star


För att hitta den bästa hemförsäkringen är det flera saker man bör ha koll på.  

Vi har några punkter som är viktiga 

 1. Vad ingår – Det viktigaste är att det ingår allt som man behöver. Det kan skilja mellan olika individer och levnadsätt om vilken försäkring som passar just den bäst.
 2. Självrisken – Självrisken ska inte vara onödigt hög. Runt 1500 kr är en ganska normal kostnad på den fasta delen. Tänk även på att den rörliga delen kan variera mellan försäkringsbolagen.
 3. Premiekostnaden – Hur mycket kostar försäkringen, man ska inte betala mer än vad man får för försäkringen. De flesta hemförsäkringarna har i regel samma grundutbud men priset kan variera stort.Tänk dock på att billigastbehöver inte vara bäst 
 4. Din försäkring – Den bästa försäkringen för just dig kanske inte är den vi rankar högst. Så det är viktigt att du väljer den som passar dig bäst.
 5. Boendeform– Beroende på hur du bor kan avgöra vilken försäkring som är bästför just dig. Det kan skilja mellan en hemförsäkring och en villaförsäkring vilken som är den bästa mellan bolagen. 
 6. Jämför – Jämför mellan försäkringar så hittar du den som är bäst för dig


Bästa hemförsäkring


För att få fram den bästa hemförsäkringen så har vi även använt oss av ytterligare delar ur hemförsäkringarna för att hitta den som vi tycker är den bästa hemförsäkringen. 


 • Omdömen av kunder från olika forum - Det är alltid viktigt att se vad tidigare kunder har att säga om det försäkringsbolag ni är intresserade av. Tycker de flesta att det verkar vara bra så är detta ett gott tecken


 • Betyg från konsumenterna - Hur rankar konsumenterna den bästa hemförsäkringen. Vi tittar först och främst på hur vi själva anser att försäkringen håller måttet. Sedan tittar vi på internet på andra forum om vad som skrivs och sägs om den bästa hemförsäkringen.


 • Ersättningsbelopp - En bra hemförsäkring har höga ersättningsbelopp. Vi tycker självklart att den bästa hemförsäkringen bör ha ett högt grundskydd och andra bra ersättningsbelopp i försäkringen


 • Priser - Den bästa hemförsäkring ska vara prisvärd. Självklart ska man inte betala för mer än vad man får. Detta kan vara svårt att jämföra fram, men vi tycker vi har lyckats bra med detta för att få fram den prisvärdaste hemförsäkringen.


 • Kundtjänst - En riktigt bra hemförsäkring ska erbjuda en trevlig och bemötande kundtjänst. Det finns ju inget värre än en kundtjänst som aldrig svarar eller bemöter än med annat än ett leende. Den ska även vara enkel att få kontakt med, gärna med chat funktion