Jämför hemförsäkringar

Innan du väljer vilken hemförsäkring du ska välja till dig & din familj så rekommenderar vi dig att jämför lite mellan de olika hemförsäkringarna. 

Vill man bara ha en hemförsäkring där i stort sett allt ingår så kan Hedvig vara ett bra alternativ. 

De har en modern hemförsäkring till ett bra pris. Vi tycker de ligger i toppen på hemförsäkringar.
Jämför hemförsäkring

Toplistan

Hedvig hemförsäkring jämför


Ersättningar

4 av 5

Innehåll

5 av 5

Pris

5 av 5

Hedvig

Hemförsäkring

Egendomsskydd

1 000 000 kr

Reseskydd

45 dagar

Drulle

Ingår

Cykel

15 000 kr

Kontanter

4000 kr

Självrisk

1500 kr

ICA hemförsäkring jämför


Ersättningar

5 av 5

Innehåll

4 av 5

Pris

5 av 5

ICA

Hemförsäkring

Egendomsskydd

1 000 000 kr

Reseskydd

60 dagar

Drulle

Tillägg

Cykel

50 000 kr

Kontanter

6000 kr

Självrisk

1500 kr

Moderna hemförsäkring jämför


Ersättningar

5 av 5

Innehåll

4 av 5

Pris

5 av 5

Moderna

Hemförsäkring

Egendomsskydd

1 000 000 kr

Reseskydd

60 dagar

Drulle

Tillägg

Cykel

50 000 kr

Kontanter

6000 kr

Självrisk

1500 kr

Folksam hemförsäkring jämför


Ersättningar

4 av 5

Innehåll

4 av 5

Pris

4 av 5

Folksam

Hemförsäkring

Egendomsskydd

1 500 000 kr

Reseskydd

45 dagar

Drulle

Tillägg

Cykel

20 000 kr

Kontanter

Självrisk

1800 kr

IF hemförsäkring jämför


Ersättningar

3 av 5

Innehåll

3 av 5

Pris

4 av 5

IF

Hemförsäkring

Egendomsskydd

1 500 000 kr

Reseskydd

45 dagar

Drulle

50 000 kr

Cykel

35 000 kr

Kontanter

4000 kr

Självrisk

1500 kr

Länsförsäkringar jämför


Ersättningar

3 av 5

Innehåll

4 av 5

Pris

2 av 5

Länsförsäkring

Hemförsäkring

Egendomsskydd

Reseskydd

45 dagar

Drulle

Cykel

Kontanter

5000 kr

Självrisk

1200 kr


Vi förklarar hur du jämför hemförsäkringKan vara svårt
Det kan vara svårt att veta vilken hemförsäkring man ska välja, Vi hjälper vi er genom att göra de lättare för er att jämföra hemförsäkringar på ett överskådligt sätt. Genom att använda er av vår sida jämför hemförsäkring så kan ni betydligt enklare bedöma om den hemförsäkring ni är ute efter verkligen passar er bäst. Det är viktigt att den hemförsäkring ni sedan väljer är den som verkligen är bäst för er.
Vi har gjort en poängskala från 1 till 5 där 5 är det bästa. Vi har gått igenom innehållet i alla hemförsäkringarna och sedan gjort en poängskala efter detta. Några saker vi har jämfört är självklart priser, innehåll och ersättningar.

Varför man ska jämföra hemförsäkringar
Jämföra hemförsäkring


Varför ska man jämföra en hemförsäkring


Varför inte bara ta första bästa hemförsäkring? Ja det är ganska dumt att göra då det skiljer en hel del mellan alla försäkringsbolag som erbjuder hemförsäkringar. Det kan sluta med att ni inte bara betalar mer än ni borde utan att det kanske fattas något i hemförsäkringen som ni verkligen vill ha försäkrat. När man jämför en hemförsäkring så vill man ju även kunna hitta den som är mest prisvärd, med prisvärd menar vi den hemförsäkring som man får det största innehållet mot vad man betalar. Det finns flera bra prisvärda hemförsäkringar att välja mellan. Vi hjälper er att jämföra en hemförsäkring.


När man ska jämföra en hemförsäkring är det en hel del som man bör ha koll på.Mycket att tänka på
Även om en hemförsäkring oftast ser likadan ut så kan det skilja en hel del i villkoren på en hemförsäkring, genom att jämföra så hittar man oftast den som man tycker är bäst. Sen har vi ju alla våra egna behov och krav på vad man vill ha försäkrat.
Bedöm om hemförsäkring passar dig bra när ni jämför.
Som alltid med försäkringar så är de i regel ganska jämbördiga med varandra, men det finns alltid något som skiljer dessa åt. Är det inte priset så är det innehållet eller villkoren. Vi reder ut detta på vår sida.Hur man jämför en hemförsäkring

Det allra bästa är att själv läsa alla villkoren och få prisuppgifter ifrån alla försäkringsbolag. Men då detta kan vara ett stort projekt att jämföra på detta sätt så kan ni alltid använda er av vår sida när ni jämför det ni behöver jämföra. Men läs alltid villkoren hos försäkringsbolaget innan ni tecknar så att det verkligen stämmer. Då försäkringsbolagen ibland ändrar sina villkor så kan vi ibland missa något. Även om vi alltid försöker hålla sidan fräsch och uppdaterad.


När ska man jämföra
Man ska alltid jämföra en hemförsäkring innan man väljer att teckna en. Man ska titta på flera olika punkter när man ska jämför. Några saker man bör titta på när man ska jämföra är priset, självrisker, vad som ingår och rabatter. Sedan så är det ju viktigt att se på ditt egna behov, ni kanske har en dyr cykel, då kan det vara bra att titta på just vad ersättningen för en cykel kan vara när man ska jämföra. Man ska alltså inte endast titta på priset och självriskerna, utan även så mycket annat. Det viktigaste i slutändan är att man hittar en riktigt trygg hemförsäkring som man blir nöjd med.8 saker ni bör jämföra i en hemförsäkring1. Jämför priset
Det är alltid bra att jämföra priset på hemförsäkringen mellan de olika försäkringsbolagen. Vissa försäkringsbolag är i regel lite billigare än andra. Men priset beror även en hel del på just dina personliga behov och livssituation. Här är några punkter som avgör ditt pris

  • Var ni bor i landet
  • Hur ni bor
  • Har ni Larm
  • Din ålder


2. Jämför självrisker
Att jämföra självrisker kan vara fördelaktigt om man vill kunna styra sin försäkringspremie. Vill man ha en låg självrisk eller kanske vill man ha en så hög som möjligt för att få ner kostnaden lite. Jämför självrisker och hitta det som passar er bäst. Självriskerna skiljer en del mellan de olika försäkringsbolagen som erbjuder hemförsäkringar, en normal självrisk ligger runt 1500 kr. Det är den kostnad som ni själva behöver betala om ni behöver använda försäkringen.


3.Jämför ersättningar
Missa inte att jämför ersättningar och då speciellt för de saker som ni anser är mest värdefulla för er. Ni kanske har en dyr cykel, då kan det vara bra att jämföra ersättningar för cykelstölder. Detta kan skilja väldigt mycket så det är att rekommendera att jämföra ersättningar. På exempelvis cyklar och kontanter kan det skilja ganska mycket mellan försäkringsbolagens ersättningar. En cykel i regel kan ersättas mellan 10 000 kronor upp till 60 000 kronor.


4.Jämför innehållet i en hemförsäkring
Vad ingår i hemförsäkringen ni tänker teckna. Det kan vara väldigt bra att veta vad som verkligen ingår och om det är några restriktioner eller något som fattas. Vad ni har för behov är som sagt väldigt individuellt, men jämför innehåller efter era personliga behov.


5.Jämför drulleförsäkring
Jämför och se om och vad som ingår i drulleförsäkringen. I de allra flesta hemförsäkringar så är drulleförsäkring eller allriskförsäkring en tilläggsförsäkring och ingår då i regel inte i din hemförsäkring om ni inte tecknar en tilläggsförsäkring. Det finns försäkringsbolag som drulle ingår i och detta är ju då självklart bättre. Annars kan premien bli hög om man behöver teckna en massa tilläggsförsäkringar. Så när du jämför, glöm inte att jämföra hemförsäkringen om drulle ingår.


6.Jämför hemförsäkring reseskydd
Reseskyddet kan skilja sig mellan de olika hemförsäkringarna. Speciellt längden som reseskyddet gäller, den är normalt på 45 dagar, men det finns de som erbjuder längre reseskydd och då ett bättre reseskydd.


7.Jämför överfallsskyddet
Det skiljer vilka belopp som kan betalas ut vid ett eventuellt överfall på er. Så det kan vara bra att jämföra vilka belopp och villkor försäkringsbolagen använder sig av.


8.Jämför tilläggen
Det finns gott om hemförsäkringstillägg man kan jämföra. Då allt tyvärr inte ingår i en vanlighemförsäkring så finns det gott om tilläggsförsäkringar. Vissa kan ingå hos en del bolag medan de är tilläggsförsäkringar hos ett annat försäkringsbolag. Även vad som ingår i de olika tilläggen skiljer försäkringsbolagen åt. Så det skadar aldrig att även jämför tilläggen.


Behöver man jämföra rättsskydd och ansvarsskydd?
Dessa två delar i en hemförsäkring är i regel ganska lika oavsett vilket försäkringsbolag ni väljer. Men det kan vara smart att även jämföra dessa för att få en liten uppfattning vad dessa innebär.


Vilka hemförsäkringar kan man jämföra
Man kan jämföra alla hemförsäkringar oavsett om det är för din lägenhet, hus eller fritidsboende. Du kanske till och med bor i en bostadsrätt eller är en student. Oavsett så ska du alltid jämföra hemförsäkringar innan du bestämmer dig för vilken du vill ha. Välj vilken hemförsäkring du behöver jämföra.


Jämför hemförsäkring villa eller radhus
Bor ni en villa eller ett radhus så är det viktigt att jämföra villaförsäkringar, ni kan jämföra de bästa villaförsäkringarna här. Tänk även på att jämföra de olika villahemförsäkringarna som finns att välja på.


Jämför hemförsäkring student
Även en student behöver ha en hemförsäkring och de jämför du bäst på denna sida om studentförsäkringar


Jämför hemförsäkring fritidshus
Det tänker inte alla på att man behöver försäkra sin sommarstuga, man brukar bra välja en försäkring och inte tänka så mycket på innehållet tyvärr. Det kan bli kostsamt om man inte har jämfört sin hemförsäkring för fritidshus ordentligt innan.


Jämför hemförsäkring hyresrätt

Bor ni i en hyresrätt så jämför ni bäst på denna sida. Jämför alltid så mycket du bara kan


Jämför hemförsäkring bostadsrätt
Bostadsrättsförsäkringar jämför ni enklast och bäst på denna sida om bostadsrätter.


Kostar det något att jämföra
Det kostar aldrig något att jämföra en hemförsäkring om ni använder vår sida eller om ni helt enkelt bara gör det själva genom att läsa villkoren och innehållen på varje försäkringsbolag.


Slutsats

Det är enkelt att jämför hemförsäkringar! Välj ut de punkter ni är mest intresserade av att jämföra och kolla sedan vad de olika hemförsäkringarna erbjuder. Sedan väljer ni den ni tycker verkar vara bäst för er. Oftast när man jämför så är det samma försäkringsbolag som hamnar i toppen. Så vi har även en toplista på de hemförsäkringar som vi tycker presterar bäst i jämförelserna.


Hedvig hemförsäkring jämför


Ersättningar

4 av 5

Innehåll

5 av 5

Pris

5 av 5